
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- een handje olijven
- geroosterde rode paprika (uit een potje)
- een paar zongedroogde tomaatjes
- 200 ml passata (dat is tomatensaus)
- scheutje olijfolie
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1 theelepel of chilli vlokken (ik gebruikte chillipoeder)
- een handje verse basilicumblaadjes
- 400 g. farfalle (strikjes) pasta
- 1,2 liter water
- Eventueel: (Parmezaanse) kaas
Bereiding
1. Snij de rode ui in halve ringen, de geroosterde paprika in reepjes en snij eventueel de olijven ook klein.
2. Pak een diepe pan of soeppan en mik er de pasta en de rest van de ingrediënten in: de ui, paprika, olijven, zongedroogde tomaatjes, oregano, chilli, basilicum, tomatensaus en eventueel een handvol Parmezaanse kaas.
3. Schenk er 1,2 liter water bij en breng op smaak met peper en zout. Breng het aan de kook en laat het voor ongeveer 12 tot 15 minuten koken tot de pasta gaar is.