Je bekijkt nu Regionaal Archeologisch Museum Maaseik

Regionaal Archeologisch Museum Maaseik

De collectie van het Regionaal Archeologisch Museum geeft een overzicht weer van de regionale geschiedenis van de stad Maaseik en haar omstreken.

Dankzij meerdere opgravingen uitgevoerd door de archeologische dienst van Maaseik vanaf de jaren 1980, en door de aankoop van drie grote collecties, kunnen we een erg gevarieerd en duidelijk beeld schetsen van de prehistorie tot en met de postmiddeleeuwen.

Door een aangename vernieuwde inrichting, multimedia en oog voor de kleinsten kan het Regionaal Archeologisch Museum je zeker bekoren.

Daarenboven is er dankzij een flexibele opstelling een mogelijkheid om de permanente collectie aan te passen met nieuwe vondsten.

Schilderij van de 7 barmhartigheden

Op 29 augustus 2005 schonk de Stichting de Moffarts het prachtige schilderij van de 7 barmhartigheden uit de 16e eeuw aan de Stad Maaseik. Het schilderij is afkomstig van het OCMW van Maaseik en werd gerestaureerd door Stichting Restauratie Atelier Limburg in Nederland.
Het schilderij is maar liefst 4,5 meter lang en omvat 7 schilderijen op paneel. Achtereenvolgens worden volgende taferelen afgebeeld: ‘de hongerige spijzen’, ‘de dorstige te drinken geven’, ‘de vreemdeling huisvesten’, ‘de naakten kleden’, ‘de zieken bezoeken’, ‘de gevangene bezoeken’ en ‘begraven van de doden.

Het schilderij werd opgehangen in de gerestaureerde raadzaal van het Oude Stadhuis, Markt 1 te Maaseik.

Prijzen

Combikaart RAM-Apotheekmuseum-Kerkschatten:
Volwassenen: €6; groepen (+8 personen), 65+, studenten: €5; jongeren (8-18jaar): €2
Houders European Disability Card: €2 (noodzakelijke begeleider gratis)
MuseumPASSmuséeshouders gratis
MuseumPASSmusées: €50

Geef een antwoord